Hot yoga

Bij Soul Studio 010 kun je terecht voor zowel Hot Yoga, Hot Pilates en Hot Small Group Workouts. Hot Yoga richt zich vooral op het innerlijk, de geest, en het ontdekken van jezelf. Denk hierbij – behalve aan yogaoefeningen – ook bijvoorbeeld aan verschillende ademtechnieken.

Hot Yoga in vele vormen

Doordat Soul Studio 010 verschillende soorten Hot Yoga lessen aanbiedt, zullen de lessen niet snel saai worden. Er is meer dan genoeg variatie te vinden binnen de verschillende lessen. Bij de Hot Yoga lessen ligt de nadruk vooral op het combineren van lichamelijk oefeningen met ademhalingstechnieken zodat je lichaam en geest in balans kan brengen.

Tijdens de yogaoefeningen verbind je de beweging met de adem. Hierdoor ontstaat er een diepere verbinding met je lijf en creëert het een diepere ontspanning. Door het vinden van balans tussen lichaam en geest kun je jezelf als het ware “resetten” en verminder je opgebouwde stress. Het beoefenen van yoga kan veel klachten verminderen of zelfs doen verdwijnen. Yoga helpt het lichaam te herstellen, te ontspannen en helpt je dichter bij jezelf te komen. Bovendien zorgen de verschillende yogaoefeningen voor een betere doorbloeding van het lichaam. De warmte afkomstig van de infraroodlampen versterken dit effect nog eens extra.

Onze Hot Yoga lessen zijn geschikt voor iedereen. Of je nu heel lenig bent of juist totaal niet, al ervaring hebt met yoga, of juist niet: iedereen is welkom! De verschillende Hot Yoga oefeningen kunnen aangepast worden naar jouw persoonlijke situatie.

Bij Hot Yoga kun je denken aan de volgende soorten yogalessen:

Hot Yin Yoga lessen

Yin yoga is een vrij nieuwe vorm van yoga die ontstaan is in de jaren ´70. Het is een rustige vorm van yoga die vooral gericht is op het versterken en versoepelen van spieren, gewrichten en het bindweefsel. Daarnaast is er ook veel aandacht voor het losmaken van het bekkengebied. De houdingen (asana’s)  worden voor een langere tijd vast gehouden om bij die diepere lagen van de spieren en het bindweefsel te komen. Je hebt dan bovendien de tijd om de verschillende asana’s rustig te verkennen en te verdiepen. Het doel is een houding te gebruiken dat jou en je lijf beter laat voelen. Hierdoor creëer je de mogelijkheid om spanningen los te laten en ontstaat er ruimte voor ontspanning. Dit is een les waarbij je niet intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd neemt voor je zelf. De Hot Yin Yoga lessen worden gegeven in een verwarmde ruimte tot maximaal veertig graden Celsius

Hot Yoga Power Flow lessen

Naast Hot Yin Yoga kun je ook bij ons terecht voor Hot Yoga Power Flow lessen. De lessen vinden eveneens plaats in een tot veertig graden verwarmde ruimte. Tijdens deze lessen worden de verschillende yoga houdingen afgewisseld met dynamische bewegingen, ook wel vinyasa’s genoemd. Door deze bewegingen lijkt de Hot Yoga Power Flow een beetje op een dans en beweeg je in een ‘flow’. Verder maken Zonnegroet A en Zonnegroet B deel uit van deze vorm van yoga. En kun je de Ujjayi ademhaling gebruiken als ondersteuning van de assana’s.  Doordat je bij deze vorm van yoga continue in beweging bent is dit een intensieve vorm van yoga.

Hot Yoga Hatha lessen

Bij Hot Hatha Yoga lessen komen de tegengestelde energieën samen. Ha betekent in het sanskriet zon en tha betekent maan.  Bij deze vorm van yoga maak je, in tegenstelling tot de Hot Yoga Power Flow, juist geen gebruik van vinyas’s (dynamische bewegingen). De ene yoga houding gaat dus rustig over in de volgende yoga houding. En je wisselt krachtige houdingen af met zachtere houdingen. Hierdoor is de les ook wat rustiger. Bij deze vorm van yoga draait het vooral om het beheersen van jouw lichaam en ademhaling. Uiteraard is de yogaruimte ook bij deze vorm van yoga weer opgewarmd tot circa veertig graden Celsius.

Hot Yin Yang Yoga lessen

Dit is eigenlijk een combinatie van zowel Hot Yoga Power Flow als Hot Yin Yoga. Bij Hot Yin Yang Yoga wordt er gezocht naar innerlijk balans tussen Yin en Yang. Hierbij staat de Yin voor de meer zachte, vrouwelijke kant en de Yang voor doelgerichtheid en actie.
De Zonnegroet A en Zonnegroet B maken eveneens deel uit van deze les. De yoga ruimte wordt ook voor deze les opgewarmd tot ongeveer veertig graden Celsius.

 

 

 

Dit heb je nodig tijdens de les

– Een (anti slip) handdoek (om de studio-mat van 180 cm mee te bedekken)
– Een extra handdoek (om zweet te deppen of ook op de mat te leggen als handdoek niet groot genoeg blijkt te zijn)
– Drinken (het is verplicht een afsluitbare fles te gebruiken)

Dus vergeet deze items niet mee te nemen naar je training. Je kan eventueel een Handdoek huren voor €2,-

Het is bovendien aan te raden om tijdens het volgen van de lessen gemakkelijke kleding (sportkleding) te dragen wat niet al te los valt. Wel is het belangrijk dat de kleding luchtig is: de temperatuur zal tijdens de lessen immers flink stijgen.

Wat bieden wij nog meer!

Het reguliere rooster is alleen voor dames. Daarnaast zijn er meer opties mogelijk. Zo kun je op afspraak sessies boeken, bijvoorbeeld privé of duo training wanneer je dieper in wilt gaan op bepaalde technieken. Ook als je met een groep wilt komen, zowel man als vrouw, zijn er mogelijkheden. Ook wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je bent geïnteresseerd in onze lessen neem dan even telefonisch contact op.

Bij onze studio kun je altijd terecht voor meer informatie.
Je kunt ons natuurlijk altijd even bellen. Wij helpen je graag verder.

Meer lessoorten

Menu