Hot pilates

hot-pilates-soulstudio010

Hot Pilates is gebaseerd op de methode van grondlegger Joseph Pilates. Met deze methode werk je vanuit het powerhouse. Hieronder wordt verstaan dat je rug buik en bekkenbodemspieren laat samenwerken zodat er een sterk “spierkorset” ontstaat. Wat weer zorgt voor een krachtig lichaam.

Tijdens de pilates oefeningen leer je te werken met de flankademhaling. Zo leer je op een gecontroleerde en veilige manier de oefeningen uitvoeren. Het gehele lichaam komt aan bod tijdens deze les en is dus een full body workout.

Door een combinatie van verschillende lessen kun je een gezonde balans vinden voor jouw lichaam, geest en ziel. Je krijgt een groter bewustzijn over jezelf en waar je staat in jouw leven. Deze verhoogde staat van mindfullness kan zorgen voor meer balans in je leven, op zowel privé als zakelijk gebied. Het is dus sterk aan te raden om een combinatie van lessen te kiezen bestaande uit zowel Hot Yoga , Hot Pilates of een hot small group workout sessie.

Verbetert je lichaamshouding

Tijdens de Hot Pilates lessen wordt de ruimte opgewarmd tot ongeveer veertig graden. Bij deze lessen wordt er gebruik gemaakt van matten en soms ook van ballen of foamrollers. Bij de Hot Pilates lessen ligt de nadruk vooral op het gecontroleerd uit voeren van de oefeningen en het actief inzetten van het powerhouse tijdens de gehele les.
Je wil een sterk krachtig en tegelijkertijd flexibel lijf creëren.

De Hot Pilates lessen zorgen voor een betere houding van het lichaam, waardoor het hele bewegingsapparaat gemakkelijker beweegt. Hierdoor kunnen rug- en nekklachten doen verminderen. De nadruk ligt in tegenstelling tot de Hot Yoga lessen vooral op het fysieke aspect: het lichaam wordt uitgedaagd. Een combinatie van yoga en pilates lessen brengt het fysieke en het mentale aspect samen en kan hierdoor voor balans tussen lichaam en geest zorgen.

Hot Pilates:
calorieën verbranden en detox in één

Net als bij alle andere intensieve lessen in de warmte is hot pilates ook de perfecte workout voor het verbranden van calorieën. Doordat de pilates plaats vind in een verwarmde ruimte wordt je lichaam nog meer opgewarmd en uitgedaagd dan tijdens een normale pilates les. Hierdoor zul je met Hot Pilates meer gewicht verliezen dan met doorsnee pilates. Ook verwerk je met de Hot Pilates lessen meer en sneller afvalstoffen. Je geeft je lichaam als het ware een detox door de transpiratie die vrijkomt tijdens de les. Een saunagevoel en training in één.

Dit heb je nodig tijdens de les

– Een (anti slip) handdoek (om de studio-mat van 180 cm mee te bedekken)
– Een extra handdoek (om zweet te deppen of ook op de mat te leggen als handdoek niet groot genoeg blijkt te zijn)
– Drinken (het is verplicht een afsluitbare fles te gebruiken)

Dus vergeet deze items niet mee te nemen naar je training. Je kan eventueel een Handdoek huren voor €2,-

Het is bovendien aan te raden om tijdens het volgen van de lessen gemakkelijke kleding (sportkleding) te dragen wat niet al te los valt. Wel is het belangrijk dat de kleding luchtig is: de temperatuur zal tijdens de lessen immers flink stijgen.

Wat bieden wij nog meer!

Het reguliere rooster is alleen voor dames. Daarnaast zijn er meer opties mogelijk. Zo kun je op afspraak sessies boeken, bijvoorbeeld privé of duo training wanneer je dieper in wilt gaan op bepaalde technieken. Ook als je met een groep wilt komen, zowel man als vrouw, zijn er mogelijkheden. Ook wanneer je jonger bent dan 18 jaar en je bent geïnteresseerd in onze lessen neem dan even telefonisch contact op.
Bij onze studio kun je altijd terecht voor meer informatie.
Je kunt ons natuurlijk altijd even bellen. Wij helpen je graag verder!

Meer lessoorten

Menu